Sisteme de automatizari pentru porti culisante si porti batante

Acesul in curte este extrem de important, este un proces care trebuie sa se desfasoare rapid, confortabil fara bataie de cap. Fie ca vine vorba de locuinta personala sau locul de munca, patrunderea in spatiul interior trebuie sa fie un proces confortabil pentru membrii familiei, oaspeti, colegi de munca sau colaboratori. In astfel de situatii sistemele de automatizari porti sunt solutia practica, silentioasa si eficienta.

Sisteme de automatizari porti culisante

Aceasta solutie este potrivita pentru intrarile largi, pozitionate in panta sau in cazul zonelor care nu dispun de spatiu suficient pentru manevra in interior. Sistemele automatizate pentru portile culisante sunt prevazute cu senzori de presiune care asigura o manevrare eficienta la inchidere si deschidere. Sistemele de automatizari trebuie alese in functie de particularitatile portilor.
Greutatea estimativa a portii este un prim detaliu care trebuie masurat inainte de alege sistemul potrivit. Motorul echipamentului se alege in functie de greutatea portii, spre exemplu pentru o poarta cu greutatea de 350 kg se alege un motor de 400 kg, iar greutatea motorului creste direct proportional cu dimensiunea portii.

Cremaliera, trebuie aleasa in functie de lungimea portii astfel: lungimea utila plus un metru. Deci daca poarta are 5 m lungime, cremaliera aleasa trebuie sa fie de 6 m lungime.

Intensitatea de lucru a sistemului de automatizare este un alt aspect ce trebuie avut in vedere. Daca poarta este montata intr-un ansamblu rezidential si este utilizata de doar 10-15 ori pe zi, trebuie aleasa automatizare cu ciclu normal de lucru de 35%. Daca dispozitivul este ales pentru complex industrial trebuie ales sistem de automatizare cu ciclu permanent de functionare de 100%.

Sisteme de automatizari porti batante

Portile batante se deschid rotindu-se pe centrul de greutate, la aceste tipuri deschiderea se realizeaza de obicei in interiorul proprietatii, fapt pentru care sunt indicate in cazul locuintelor si a complexelor cu spatii interioare generoase. Alegerea sistemului de automatizare pentru portile batante se realizeaza in functie de cativa parametrii principali: greutatea portilor, dimesiunea unei foi de cant, ciclu de lucru si dimensiunea stalpilor de sustinere a foilor de cant.

Dimensiunea si greutatea foilor de cant sunt aspecte importante, pentru ca acesti parametrii trebuie influenteaza alegera greutatii motorului de automatizare potrivit. Ciclul de lucru este un alt aspect care asigura eficienta sistemului; pentru sistemele rezidentiale specialistii recomanda sistemele cu capacitate de 35%, iar pentru uz intens sunt recomandate sistemele de automatizare cu putere mai mare, de 80%, sau permanenta (100%).